Barion Pixel

Csótányirtás

Gyors és hatékony megoldás a csótányok ellen

Csótányirtás Budapesten és 80 km-es körzetében

A csótányok az egyik leggyakrabban problémát okozó rovarok a lakásokban. A csótányok egészségügyi kártevőnek minősülnek, így a csótányirtás vállalkozások, társasházak számára évente legalább két alkalommal kötelező. Hazánkban jellemzően négy csótány fajta okoz riadalmat a lakásokban: a német csótány, a konyhai csótány, az amerikai csótány és bizonyos területeken az erdei csótány.

Főképp a nagyobb városokban jelennek meg előszeretettel, ahol megfelelő életkörülményeket találnak maguknak. Vállalkozásunk elsősorban Budapest és Pest megye területén, valamint a főváros 80 km-es körzetében végez csótányirtást, de társasházak, vállalkozások számára az ország egész területén elérhetőek vagyunk előzetes egyeztetés alapján. 

 

Csótányirtás módszerei

A hatékony és eredményes csótányirtáshoz ismerni kell az írtandó csótányok szokásait, valamint professzionális, több komponensű, lakossági felhasználásra nem elérhető csótányirtó szerekre és a csótányok irtásában jártas szakember segítségére van szükség. 

csótányirtás permetezéssel

Permetezés/porozás

A csótányirtást a legtöbb esetben permetezéssel végezzük. A permetszert magas nyomású permetezőgéppel juttajuk ki a kezelendő felületekre, és egy tartós méregmezőt hozunk létre vele. A permetszer mikrokapszulázott, több komponensű irtószert tartalmaz, mely kiűző és taglózó hatással egyaránt rendelkezik. A csótányokat a permet kiűzi rejtekhelyeikről, a permetben lévő irtószer taglózó hatása miatt pedig elpusztulnak. A porozást magas nyomású porzógéppel végezzük olyan felületeken, ahol a permetezés nem hatásos a kedvezőtlen nedvszívóképesség miatt. A por minden felületen képe tartósan megmaradni, így hatását sokáig képes kifejteni. Általában pincék, szemétledobók, aknák kezelésénél alkalmazzuk a porozásos csótányirtást.  

Gélezés / zselézés

A csótányirtást géllel, vagy ahogy gyakran hívják ügyfeleink zselézéssel olyan helyeken végezzük, ahol permetszer kijuttatása nem oldható meg biztonságosan, vagy gyakori takarítás, törölgetés szükséges a felületeken. 


A csótányirtó gél kb 1-1,5 méteres hatósugárban vonza a csótányokat, amelyet elfogyasztva néhány órán belül elpusztulnak. A csótányokra jellemző, hogy elhullot társaikat is elfogyasztják, így a hatása megtöbbszöröződik. A gél színtelen, szagtalan és nem hagy nyomot.

csótányirtás géllel zselével
csótányirtás hideködépzéssel füsttel

Hidegködképzés / gázosítás

A hidegködképzést gyakran keverik össze a gázosítással, holott ez két teljesen különböző eljárás. A hidegköd nem gáz, hanem nagyon apróra porlasztott irtószer, mely minden apró résbe képes behatolni, elsősorban ágyi poloska irtás esetén szükséges. A csótányirtás hidegköddel az esetek 99%-ban teljesen felesleges, így használatára nagyon ritkán kerül sor.

A leggyakrabban előforduló csótányok

A német csótány

német csótány irtás

A német csótány (Blattella Germanica) az egyik leggyakrabban előforduló csótányféle. Nagyon gyors a szaporodása, így rövid idő alatt képes jelentősen elszaporodni. Barnász színű 10-15 mm hosszú rovar, torpajzsán (a feje mögötti rész) jellegzetes, sötét csíkokat visel. Mind a hím, mind a nőstény német csótány szárnyakat visel, azonban repülni egyik sem tud. Ahol megjelenik, kiszorítja a szintén nagyon gyakori könyhai csótányt. A német csótány írtása nehéz, mert nincsen fészkük, bárhol képesek megbújni. Permetezéssel, porozással és gélezéssel végezzük irtásukat. 

A konyhai csótány

A konyhai csótány (Blatta Orientalis), vagy más néven a svábbogár szaporodása jóval lassabb, mint a német csótányé. Jellegzetes, sötét színű, fekete, vagy barna színű 21-28 mm testméretű csótányféle. Mindkét nem szárnyat visel, de repülni nem tud egyik sem. Főképp a földszinteken, pincékben, csatornahálózatokban jelenik meg. Ennek oka, hogy lábai a többi csótánnyal ellentétben nem alkalmasak igazán a sima felületeken való mászásra, így nem tud olyan hatékonyan közlekedni a lakások között függőleges irányba. Igen magas a folyadékigénye, Gyakorlatilag mindent megeszik, akár a papírt is, ha nem talál más élelmet. Egyre inkább kiszorul a német csótányok térhódítása miatt. Irtását permetezéssel, gélezéssel, porozással végezzük. 

konyhai csótány irtása

Az amerikai csótány

amerikai csótány irtása

Az amerikai csótány (Periplaneta America) a legkevésbé elterjedt csótányfajta Magyarországon. Kb 28-44 mm méretű, vörösesbarna halvány sárga pontokkal tarkított rovar. Mindkét nem szárnyakat visel. Az egyetlen olyan, épületekben is megforduló csótány, mely képes repülésre használni a szárnyait, de nagyon ritkán repülnek. Megjelenésükre főképp élelmiszer feldolgozó üzemekben lehet számítani, de elvétve lakásokban is találkozhatunk velük. A sötét, meleg, párás helyeket kedvelik, mint fűtés csövek környéke, szennyvíz csatorna hálózatok. Írtásukat permetezéssel, gélezéssel és porozással végezzük.

Az erdei csótány

Az erdei csótány az egyetlen rendszeresen repülő csótányfajta Magyarországon. Szinte megszólalásig hasonlít a német csótányra, de torpajzsán nem visel sötét sávokat. Kizárólag kertben képes megélni, lakásba csak véletlenül megy be. Budapest egyes kerületeiben és Pest megye budai részén az utóbbi időben jelentősen megnövekedett a számuk. Irtásuk akkor lehet szükséges, ha tömegével jelennek meg, de mivel a kertben vannak, csak csökkenteni lehet számukat, a teljes populáció kiírtására nincs mód. A többi csótánnyal ellentétben nem terjesztenek betegségeket, nem minősülnek egészségügyi kártevőnek. Ettől függetlenül ha jelenlétük zavaró, irtásuk megengedett, melyet permetezéssel és porozással végzünk. 

erdei csótány irtása

Csótányirtás árak

A csótányirtás árakat befolyásolja a terület nagysága, a fertőzöttség mértéke és a szükséges, vagy választott csótányirtó módszerek. Az áraink tájákoztató jellegű netto árak, nem tartalmazzák az Áfá-t. A kiszállás Budapest összes kerületében díjtalan, Budapesten kívüli területekre kiszállási díjat számítunk fel, melyről előre tájékoztatjuk. 

Permetezés

Sávpermetezéssel végzett csótánymentesítés a csótányok vonulási útvonalában
16.800 Ft /kezelés
 • Csótányfaj specifikus irtószer
 • Több komponensű mikrokapszulázott irtószerrel
 • Állat- és emberbarát módszerek
 • ISO 9001 minőségi szabvány

Permetezés+Gél

Sávpermetezéssel és gélezéssel végzett kombinált csótánymentesítés
18.500 Ft /kezelés
 • Csótányfaj specifikus irtószer
 • Több komponensű mikrokapszulázott irtószerrel
 • Professzionális csótányirtó gél
 • ISO 9001 minőségi szabvány
 • Állat- és emberbarát módszerek

Csótányirtó gél

Irtás utáni tartós csótánymentes állapot fenntartásához kiegészítő termék
3.990 Ft /db
 • Lakossági felhasználásra elérhető leghatékonyabb irtószer
 • Csótányirtás utáni, folyamatos csótánymentes állapot fenntartására
 • Könnyű használhatóság
Újdonság

Miért válasszon minket csótányirtásra?

Vállalkozásunk több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a kártevőirtás, rovarirtás területén. Tapasztalatainknak köszönhetően a csótányirtást maximális hatékonysággal végezhetjük. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt, szakképzett rovarirtók. Számunkra az elsődleges cél, hogy segíthessünk ügyfeleinknek megszabadulni a csótányoktól és más rovaroktól, vagy rágcsálóktól. 

Ajánlatkérés csótányirtásra

Csótányirtás Gyakori kérdések

A csótányirtást rendelő ügyfeleink a legtöbb esetben ezeket a kérdéseket teszik fel nekünk, melyre igyekszünk most válaszolni. Amennyiben nem talál választ a kérdésére a csótányirtással kapcsolatban, keressen minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén!

A csótányirtást a legtöbb esetben sávpermetezéssel végezzük a csótányok vonulási útjában. Az eljárás során egy tartós irtószer mezőt hozunk létre, amely hosszútávont fejti ki hatásáta. 

A permeztezéses csótányirtást csalogató hatású csótányirtó géles kezeléssel is kiegészíthetjük, mely kb 1-1,5 méteres körzetből magához vonza a csótányokat. A gél gyomormérget tartalmaz, mely néhány óra alatt elpusztítja a csótányokat. A többi csótány megeszi az elhullott társaikat, így ők is elpusztulnak majd. 

Igen, az általunk használt irtószerek rendeletetésszerű használat mellett nem veszélyesek sem gyermekekre, sem állatokra. Kizárólag a hidegvérű élőlényekre jelentenek veszélyt, így amennyiben hüllőket, halakat, vagy rovarokat tart kedvtelésből, erről tájékoztassa kiérkező kollégánkat az irtás előtt. 

Ha a társasházban rendszeresen van csótányirtás, és kiterjed minden lakásra is, akár a teljes csótánymentesség is elérhető.

Az általunk használt csótányirtó szerek kb 1 hónapig fejtik ki hatásukat, erre az időtartamra garanciát is vállalunk a legtöbb esetben. Javasoljuk a csótánymentes állapot fenntartása érdekében a kollégáinknál is megvásárolható csótányirtó gél használatát, mellyel folyamatosan biztosítható a csótánymentes állapot az irtást követően.

Fenntartó kezelés nélkül, vagy a rendszeres csótányirtások elmulasztásával a visszafertőződés esélye megnő. 

A csótányirtó szert permetezőgéppel juttatjuk ki a csótányok vonulási útjába, melyek jellemzően a fal melleti, szekrények mögötti helyek. 

Az irtószer kiűző és taglózó hatású, mikrokapszulázott, több komponensű fajspecifikus, professzionális irtószer, mely lakossági felhasználásra nem elérhető. A permetszer hatására a csótányok kimenekülnek rejtekhelyeikről, a méregmezővel érintkezve rövid időn belül elhullanak. 

Az irtószer hosszú hatástartósságú, de vizes takarítás az első 2 hétben nem javasolt a kezelt felületeken, mert a hatástartósságát jelentősen csökkenti. 

A csótányirtás géllel egy csalógató hatású, gél állagú gyomorméreg kijuttatását jelenti. Elsősorban olyan helyeken javasoljuk az alkalmazását, ahol a permetezésre nincs mód a gyakori takarítási szükségletek miatt (pl fürdőszoba, éttermek, üzemek, orvosi intézmények, stb), vagy élelmiszerrel való érintkezés veszélye áll fenn (szekrények, élelmiszer tároló helyiségek, stb).

Alkalmazásához körültekintés szükséges, mivel a permetezéssel ellentétes hatású. A permetszer kiűző, riasztó hatású, a gél pedig vonzó a csótányok számára, így a kettőt egyidejűleg körültekintéssel kell alkalmazni a maximális hatás kifejtése érdekében. 

Nem szükséges különösebb előkészület a csótányirtáshoz. Javasoljuk az irtás előtt egy alapos takarítás elvégzését, mert a kezelés után 14 napig a kezelt felületeken nem szabad vizes takarítást végezni. 

A minél eredményesebb irtószer kijuttatás érdekében a fal mellett a zsúfoltságot csökkenteni javasolt, hogy teljeskörűen tudjuk kezelni a felületeket.

Nem, az irtás teljes időtartama esetén végig jelen lehet, nem kell elhagyni otthonát, vagy egyedül hagyni a csótányiró szakembert. 

A legtöbb esetben egy kezelés elegendő, azonban mindenképpen javasolt a folyamatosa csótánymentes állapot fenntartása érdekében a rendszeres védekezés a csótányok ellen. 

A csótányirtással elért csótánymentesség fenntartása érdekében javasoljuk a kollégáinknál kapható csótányirtó gél megvásárlását, mellyel Ön is képes fenntartani a rovarmentes állapotot. 

Igen, a legtöbb esetben 100% garanciát vállalunk munkánkra 1 hónap időtartamra. A garancia kizáró oka az extrém fertőzöttség a társasházban, vagy a lakásban, illetve az irtás utáni teendők figyelmen kívül hagyása. Erről munkatársaink minden esetben tájékoztatják a helyszínen. 

Nem, vállalkozásunk teljeskörű kártevőirtási szolgáltatással (rovar- és rágcsálóirtás), valamint egészségügyi fertőtlenítéssel áll a lakosság és vállalkozások, intézmények szolgálatára. Bővebb információt IDE KATTINTVA találhat.