Barion Pixel

Csótány csípés, vagy valami más?

A csótány egy kifejezetten visszataszító, nem kívánatos vendég a lakásokban. Számos problémát okozhatnak: károsítják az élelmiszereket, betegséget terjesztenek, ijesztőek és rondák, ezért a csótányirtás kiemelkedően fontos közegészségügyi feladat. A csótány csípés veszélyeitől azonban nem kell félni, mert nincsen olyan csótány fajta Magyarországon amely csípne. 

Nem csótány csípés, de akkor mi csíphetett meg?

A problémát okozó csótány fajok kozmopoliták, ami azt jelenti, hogy az emberi környezetben képesek megélni. Nem csak a csótányok, hanem más rovarok is gyakran jelennek meg az emberek környezetében, a lakásokban. 

Szúnyog, vagy pók csípés

Ha szúnyog szezonban keletkeznek a csípések, akkor igen valószínű, hogy a szúnyogcsípéseket azonosítják tévesen csótány csípésként. Mint a legtöbb rovar, a csótányok is a kellemes, meleg időben szaporodnak el, így könnyen lehet, hogy a csótányok is elszaporodnak és a szúnyogok is csípnek. Ha a szúnyogokat kizárhatjuk, a pókok is előszeretettel csípnek, így a csótány csípés elkövetői akár pókok is lehetnek.

Ágyi poloska és bolha

A csípések hátterében még ágyi poloska, vagy bolha is állhat. E két rovarféle különösen szereti az ember társaságát. Ha a csípések mindig reggelre, felkelés, vagy zuhanyzás után és főképp a végtagokon jelentkeznek, jó eséllyel ágyi poloska csípi az éjszaka során. Ez a rovar teljesen észrevétlenül táplálkozik éjszaka, míg Ön alszik.

csótánycsípés ágyi poloska csípés
A csótány csípés hátterében sok esetben ágyi poloska csípés áll. Leginkább végtagokon jelentkező kiütések, melyek reggelre jönnek elő, ágyi poloskára utalnak

Ha bolha áll a rejtélyes csótánynak tulajdonított csípések hátterében, akkor nem csak reggel, hanem egész nap jelentkezhetnek a friss csípések és a viszketés. A bolha megjelenésére elsősorban akkor van esély, ha valamilyen állatot tart kedvtelésből (kutyát, macskát), akik bejárhatnak a lakásba, és bevihetik a bolhákat.

Csótány csípés nem létezik, de lehet, hogy mégis a csótány okozza a kiütéseket?

Annak ellenére, hogy a csótány csípés biztosan nem okozhatja a kiütéseket, előfordulhat, hogy mégis csak a csótányok állnak a probléma hátterében. A csótány félék potrohán található mirigyek váladékot termelnek, amelyre lehet valaki allergiás. Ez megnyilvánulhat olyan formában, mintha csótány csípések lennének és teljesen logikusan lehet arra következtetni belőle, hogy a csótányok csípnek. 

A legtöbben irtóznak a rovaroktól, ami szintén okozhatja a csípésre emlékeztető kiütések megjelenését. Egyeseknél, akik különösen irtóznak a csótányoktól, pszichikai alapon a test képes olyan tüneteket mutatni, amelyek csótány csípés benyomását keltik. Különösen nagy erre az esély akkor, ha a csótányok gyakran láthatóak. Ilyen esetekben valószínűleg elég komoly csótányfertőzés van a lakásban, célszerű szakembert hívni!

Ha bármilyen rovar keseríti meg életét, ne habozzon segítséget hívni! Nem csak csótányirtásban, de bármilyen más rovar okozta probléma esetén is tudunk segíteni Önnek!

Csótány elleni megoldásaink

Csótányirtás szakemberekkel

Ha komolyabb a csótányok jelenléte, a házilagos megoldások általában hatástalanok. Ilyen esetekben az elsődleges megoldás a képzett rovarirtó által végzett csótányirtás. Diszkréten érkezünk, és a munkánkra garanciát vállalunk!

Csótányirtó termékek

Ha csak néhány rovar van a lakásban, vagy korábban már volt rovarirtó a lakásban, kiváló és költséghatékony megoldást jelentenek a csótányirtó termékeink. A valóban hatékony eredmény érdekében csak a legjobb termékeket forgalmazzuk!